Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (2023)

hp-concentra-wrapper-portlet

Actie ${title} wordt geladen...

Verzend het document naar een ander faxapparaat met behulp van een HP-faxapparaat of een HP-printer met faxfunctionaliteit.

In de meeste gevallen moet u uw gewone vaste telefoondienst gebruiken om faxen te verzenden. Faxen wordt als veiliger beschouwd dan het verzenden van documenten per e-mail of post.

Bereid de printer voor op faxen vanaf een vaste lijn

Sluit de HP printer aan op een vaste telefoon en stel faxvoorkeuren in.

 1. Zorg voor een telefoonlijn. Controleer of het twee draden zijn, niet vier.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (1)

 2. Sluit het telefoonsnoer aan op de telefoonaansluiting en1-draadsDe connectoren bevinden zich aan de achterkant van de printer.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (2)

 3. Als je een antwoordapparaat hebt, sluit je de telefoonlijn aan op het antwoordapparaat en de telefoon2-externaansluiting aan de achterkant van de printer zodat uw antwoordapparaat gesprekken kan opnemen zonder faxgeluiden.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (3)

  nummer

  beschrijven

  1

  wand aansluiting

  2

  2-draads telefoonlijn

  3

  antwoordapparaat

  4

  enkele lijn telefoon

 4. Configureer faxinstellingen en voorkeuren. De HP-software bevat hulpmiddelen voor het instellen van faxen, of u kunt naar het menu gaanfaxvanInstallerenWijzig de instelling op het bedieningspaneel van de printer.

  • fax koptekst: voer de tekst in die u bovenaan het faxbericht wilt weergeven. Een typische faxkoptekst bevat uw naam, bedrijfsnaam en uw volledige 10-cijferige faxtelefoonnummer.

  • Antwoordmodus/Automatisch beantwoorden: schakel deze functie in als u wilt dat de faxmachine de telefoon beantwoordt en faxen accepteert na het opgegeven aantal belsignalen. Als deze functie is uitgeschakeld, moet iemand handmatig inkomende faxen accepteren vanaf het bedieningspaneel van de printer.

  • ring nummer: Als de telefoon overgaat, wacht de printer tot het opgegeven aantal belsignalen voordat de telefoon wordt opgenomen.

   • Als de telefoonlijn wordt gedeeld met uw spraakoproepen, stelt u het aantal belsignalen in zodat u voldoende tijd heeft om de oproep te beantwoorden voordat de printer antwoordt.

   • Als de telefoonlijn wordt gedeeld met een antwoordapparaat, stel het aantal belsignalen in op twee meer dan het antwoordapparaat en laat het antwoordapparaat oproepen voor de printer beantwoorden.

  • beltoontype: instellingen gebruikenallemaal slechte signalenVoor gereserveerde faxlijnen of selecteerspeciaal belsignaalAls u een aparte beltoon voor de faxlijn hebt ingesteld.

  • Soort zaak: Zoek het type analoge telefoonservice dat u heeft: toon of puls. Als de toon- of pulsinstellingen onjuist zijn, kan de printer de beltoon niet detecteren en de inkomende oproep niet beantwoorden.

   Toonsoorten zijn op de meeste gebieden de industriestandaard. Als u een inbeltelefoon heeft, moet u mogelijk een pulskiestype selecteren. Als u niet zeker weet welk kiestype u gebruikt, neem dan contact op met uw telefoonaanbieder.

  • faxvolume: selecteer het volumeniveau voor geluiden tijdens faxoproepen, zoals kiestoon en bezettoon. zet het volume opuitgaanAls u stil wilt faxen.

 5. Test de faxinstellingen.

  • Een faxtest uitvoeren vanaf het bedieningspaneel van de printer: Lokalisatiefax testenvanTestrapport faxenin de menukaartfaxvanInstalleren. Er wordt een rapport afgedrukt met de testresultaten en eventuele instructies voor het oplossen van problemen.

  • Stuur een testfax: Stuur een zwart-wit testfax naar1-888-HPFaxme (1-888-473-2963 VS). De service ontvangt faxen en stuurt deze binnen 5 tot 7 minuten terug naar het faxnummer in de faxkopregel.

Fax

Laad het document in de printer, kies het nummer van de inkomende fax via het bedieningspaneel van de printer en verzend de fax.

 1. Als u weet dat de ontvanger een telefoonlijn thuis of op kantoor deelt met andere mensen, bel dan eerst de ontvanger om te laten weten dat u aan het faxen bent.

 2. Laad het document dat u wilt faxen.

  • scanner glas: Plaats het origineel met de bedrukte zijde naar beneden op de scannerglasplaat, plaats het volgens de markeringen en sluit vervolgens de scannerklep.

   Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (4)

  • Automatische documentinvoer (ADF): Plaats een of meer pagina's met documenten op de invoer volgens de markeringen. Bij de meeste modellen worden documenten met de bedrukte zijde naar boven en de bovenrand eerst geplaatst. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen zodat ze de rand van het papier lichtjes raken.

   Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (5)

 3. Zorg ervoor dat er voldoende blanco papier in de invoerlade ligt om eventuele faxrapporten af ​​te drukken.

 4. Kies het ontvangende faxnummer op de printer, inclusief de toegangscode voor de buitenlijn, de landcode en het netnummer. Als u snelkiezen gebruikt, moet u de streepjes tussen de cijfers bevestigen.

 5. Druk op de knopZwartvankleurvanversturenFax.

  • Als u een bezettoon hoort, is de inkomende faxtelefoonlijn bezet. Probeer het later opnieuw.

  • Als u iemand hoort opnemen, wacht dan tot deze uw fax handmatig accepteert of annuleer de fax via het bedieningspaneel als u vermoedt dat u het verkeerde nummer heeft gekozen.

  • Als u een hoog geluid hoort, wordt uw fax verzonden.

  Druk een faxrapport af.

 6. Lees het faxrapport om te bevestigen dat de fax is voltooid of om te leren hoe u problemen kunt oplossen als er fouten zijn opgetreden.

fax ontvangen

Druk op de knop om inkomende faxen handmatig te ontvangenfaxDruk op Printer. Anders worden inkomende faxen automatisch ontvangen en afgedrukt op de printer of het faxapparaat, naar e-mail verzonden of opgeslagen in een map op de computer, afhankelijk van de instellingen van het faxapparaat.

Instellingen vind je in het menufaxvanInstallerenOp het bedieningspaneel van de printer of in de HP-software.

 • Antwoordmodus/Automatisch beantwoorden: schakel deze functie in als u wilt dat de faxmachine de telefoon beantwoordt en faxen accepteert na het opgegeven aantal belsignalen. Als deze functie is uitgeschakeld, moet iemand handmatig inkomende faxen accepteren vanaf het bedieningspaneel van de printer.

 • ring nummer: stel het aantal keren in dat de telefoon overgaat voordat de printer de oproep beantwoordt. Als de telefoonlijn wordt gedeeld met uw bellende lijn, kiest u een nummer dat u de tijd geeft om oproepen te ontvangen. Als de telefoonlijn wordt gedeeld met een antwoordapparaat, stelt u de belvertraging in op twee belsignalen meer dan het antwoordapparaat, zodat het antwoordapparaat oproepen naar de printer kan beantwoorden.

 • dubbelzijdige faxen afdrukken: Schakel afhankelijk van uw printermodel de duplexoptie inDubbelzijdig faxenPrint inkomende faxen op beide zijden van het papier.

 • Bewaar faxen op uw computer of verstuur ze per e-mail: neerzettenHP digitale faxGebruik de HP-printersoftware om de inkomende fax op te slaan in een map op uw computer of netwerk, of om deze naar uw e-mailadres te sturen.

  Ga voor meer informatie over het gebruik van digitale fax naarHP printers - Ontvang faxen naar computer of e-mail met HP Digital Fax

Veel Gestelde Vragen

Heb je nog vragen? Krijg meer antwoorden en ondersteuning.

Wat moet ik doen als ik geen faxen kan verzenden of ontvangen of een foutmelding krijg?

De meeste faxproblemen hebben te maken met de telefoonverbinding, incompatibele telefoonapparatuur, slechte lijnkwaliteit of bepaalde faxinstellingen.

Druk een faxrapport af om eventuele problemen met de printer, telefoonverbinding of faxinstallatie te identificeren. Op het bedieningspaneel van de printer kunt u vanuit het menu een faxrapport afdrukkenfaxvanmechanisme. zoek dan naarHP klantenondersteuninghet probleem oplossen.

Als de printer- of faxlogboeken tekstberichten of 3-, 12- of 15-cijferige fouten weergeven, zoek dan naar foutcodes en stappen om deze op te lossen.

Kan ik faxen als ik alleen mobiele telefoonservice heb (draadloos faxen)?

Faxapparaten en printers van HP die geschikt zijn voor faxen, hebben een traditionele vaste telefoon nodig. Met de juiste instellingen en apparatuur kunt u mogelijk faxen verzenden via VoIP en DSL. Faxen wordt momenteel niet ondersteund op mobiele netwerken.

Als u een fax wilt verzenden vanaf een mobiel apparaat, downloadt en installeert u de HP Smart-app van:123.hp.comEn schakel mobiel faxen in.

Hoe kan ik faxen verzenden en ontvangen met mijn computer?

Faxen verzenden en ontvangen met een computer die is aangesloten op een HP printer of faxapparaat.

Faxen verzenden en ontvangen met een Windows-computer

Verzend faxen met het menu Print Document of HP Printer Assistant en ontvang faxen met HP Digital Fax.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw printer is aangesloten op een telefoonlijn en faxen kan verzenden en ontvangen, en dat u volledig functionele HP drivers en software op uw computer hebt geïnstalleerd. gaan123.hp.com(in het Engels) als u de software niet hebt geïnstalleerd.

 • Een fax verzenden vanuit het menu Document afdrukken: Open het te faxen document, klikperiode>Afdrukken>printer, selecteer de printerfaxin de naam (bijv.:Fax - HP OfficeJet Pro 6970) en klik op deAfdrukkenrond het raamFaxOpen.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (6)

 • Verzend een fax vanuit de HP Printer Assistant(Windows): klik op het tabbladPrinten, scannen en faxenbedienenfax>Faxrond het raamFaxOpen. Hier kunt u uw faxnummer invullen en instellingen en voorkeuren wijzigen.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (7)

 • Bewaar faxen op uw computer of verstuur ze per e-mail: neerzettenHP digitale faxGebruik de HP-printersoftware om de inkomende fax op te slaan in een map op uw computer of netwerk, of om deze naar uw e-mailadres te sturen.

  Ga voor meer informatie over het gebruik van digitale fax naarHP printers - Ontvang faxen naar computer of e-mail met HP Digital Fax

Faxen verzenden en ontvangen met een Mac-computer

Verzend een fax vanuit het menu Afdrukken van het document en ontvang een fax met HP Digital Fax.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw printer is aangesloten op een telefoonlijn en faxen kan verzenden en ontvangen, en dat u volledig functionele HP drivers en software op uw computer hebt geïnstalleerd. gaan123.hp.com(in het Engels) als u de software niet hebt geïnstalleerd.

 • Een fax verzenden via het menu met afdrukinstellingen voor een document(Mac): Klik met het te faxen document geopendperiode>Afdrukken>printerselecteer vervolgens de printerfaxin de naam (bijv.:HP OfficeJet Pro 8600 [C4150D] (fax)). Voer een faxnummer in het menu inbestaanen klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu in het midden van het venster om aanvullende instellingen te openen.

  Opmerking:

  Als uw faxprinter niet in de lijst staat, gaat u naarappel menu>Systeem voorkeuren>Printers en scanners. Klik HetplusVoeg de printer toe aan je Mac en ga terug naar de documentatie om de printer te selecteren.

  Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (8)

 • Bewaar faxen op uw computer of verstuur ze per e-mail: neerzettenHP digitale faxGebruik de HP-printersoftware om de inkomende fax op te slaan in een map op uw computer of netwerk, of om deze naar uw e-mailadres te sturen.

  Ga voor meer informatie over het gebruik van digitale fax naarHP printers - Ontvang faxen naar computer of e-mail met HP Digital Fax

Kan ik testfaxen verzenden of ontvangen?

Ja. Stuur een fax naar HP en wacht tot de teruggestuurde fax bevestigt dat u faxen kunt verzenden en ontvangen.

 1. Maak een zwart-witfax van één pagina.

 2. Voeg uw faxnummer toe in de faxkoptekst. De service stuurt een bevestigingsfax met behulp van het kopnummer. Zorg ervoor dat het volledige 10-cijferige faxnummer in de koptekst staat en overeenkomt met het telefoonlijnnummer dat op de fax is aangesloten.

 3. Onderbreek gelijktijdige telefoonlijndiensten zoals voicemail, wisselgesprek, anonieme oproepweigering, privacybeheer en nummerweergave tijdelijk, aangezien deze inkomende faxen kunnen storen. test*82Wordt gebruikt om het HP Fax Test Service-nummer te bellen om nummerherkenning in de meeste gebieden in te schakelen. Als een van deze services de faxcommunicatie onderbreekt, neem dan contact op met uw telefoonmaatschappij.

 4. fax sturen naar1-888-HPFaxme (1-888-473-2963 VS)

 5. Wacht 5 tot 7 minuten voordat de fax is ontvangen.

Als u na 10 minuten geen fax ontvangt, controleer dan uw faxinstellingen en probeer het opnieuw.

Kan ik faxen verzenden via DSL-telefoonservice?

Als u een DSL/ADSL-modem hebt aangesloten op uw internettelefoonlijn, zou u faxen moeten kunnen verzenden via dezelfde telefoonlijn.

Het microfilter is aangesloten op dezelfde telefoonlijn1-draadsAansluiten op de printerpoort verhoogt de kans op een succesvolle faxverzending. U kunt een microfilter verkrijgen bij uw internetprovider. Als de DSL-modem dezelfde telefoonlijn deelt als de printer, gebruik dan een telefoonsplitter om de twee apparaten met elkaar te verbinden.

Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (9)

nummer

beschrijven

1

wand aansluiting

2

DSL/ADSL-minifilter

3

parallelle splitter

4

DSL/ADSL-modem

Kan ik een fax verzenden via een VoIP-internettelefoondienst?

Dit is afhankelijk van uw serviceprovider en de geluidskwaliteit van uw telefoonsysteem.

De kans op verlies van data (verloren pakketjes) via internet is veel groter dan bij een standaard telefoonlijn. Voor de beste kans op succes schakelt u ECM (Error Correction Mode) in en stelt u de faxverzendsnelheid in op de laagste stand. U kunt deze faxinstellingen wijzigen via het bedieningspaneel van de printer.

U moet een analoge telefoonadapter (ATA) hebben om VoIP-faxen in te stellen. Met ATA kunnen analoge telefoonsignalen, zoals faxsignalen, worden omgezet naar een digitaal systeem. U kunt een ATA kopen bij een elektronica- of kantoorwinkel.

De faxinstellingen zijn afhankelijk van uw specifieke ATA- en breedbandmodem. Volg de stappen in de ATA-gebruikershandleiding om uw hardware aan te sluiten.

Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (10)

nummer

beschrijven

1

wand aansluiting

2

breedbandmodem

3

Telefoon

4

analoge telefoonadapter

Hoe wijzig ik de instellingen van het faxbevestigingsrapport?

De instellingen voor faxrapporten vindt u in het menufaxvanInstallerenOp het bedieningspaneel van de printer.

Waar kan ik mijn faxgeschiedenis bekijken?

Op het bedieningspaneel van de printer kunt u het faxtransactielogboek vanuit het menu afdrukkenfaxvanInstalleren

Hoe kan ik faxen ontvangen als mijn voicemail altijd wordt beantwoord?

Faxen kunnen niet automatisch worden beantwoord als er voicemail op de telefoonlijn staat.

Om een ​​fax te ontvangen, moet u de telefoon beantwoorden en de fax accepteren via het bedieningspaneel van de printer.

Opmerking:

Als u veel faxen ontvangt, heeft u mogelijk een telefoonlijn zonder voicemail nodig.

Waarom kan ik geen kleurenfax verzenden?

U kunt alleen een kleurenfax verzenden als de verzendende en ontvangende faxapparaten kleurenfaxen ondersteunen.

Als u een kleurenfax wilt verzenden, drukt u op kleur in plaats van op zwart nadat u het faxnummer hebt gekozen.

Kan ik faxen versturen via een PBX-telefoonsysteem?

In grote bedrijven kan een PBX-telefoonsysteem (private branch exchange) worden gebruikt.

Een PBX-systeem heeft veel lokale lijnen binnen het bedrijf, maar slechts enkele delen externe telefoonlijnen. U moet een PBX-converter/terminaladapter hebben om fax te configureren op een PBX-telefoonsysteem.

Verstuur een fax met een HP printer of faxapparaat (11)

nummer

beschrijven

1

Telefoon

2

eindadapter

3

wand aansluiting

 1. Controleer of de PBX-converter/terminaladapter is ingesteld op het juiste switchtype voor uw land. Als u het type schakelaar in uw land niet weet, neem dan contact op met uw telefoonmaatschappij.

 2. Sluit het ene uiteinde van het telefoonsnoer dat bij de printer is geleverd aan op de1-draadsDe poorten bevinden zich aan de achterkant van de printer.

  Opmerking:

  Mogelijk moet u het telefoonsnoer aansluiten op de land-/regioadapter die bij de printer is geleverd.

 3. Sluit het andere uiteinde van het telefoonsnoer dat bij de printer is geleverd aan op de poort van de PBX-converter/terminaladapter voor telefoongesprekken en faxen.

");$('#embeddedIframe32255').css({'width': '800px', 'height': 'auto'});});$(window).on("load", function(){ $(".table-responsive").addClass("enableScrollOnOverflow");$("img.docImage").addClass("img-responsive");$("img.docImage").css("max-width ","100%");// $(".section.expandable").prev(":not(.section.expandable)+.section.expandable").find(".expandableHeading").css(" border-top", "1pxsolid #ccc");$(".callout").closest("ol").addClass("calloutList"); $('#embeddedIframe32255').css({'width' : ' 800px', 'height' : 'auto'});//ALM 3290 - wijziging start var checkLC = getCCLC();if(checkLC === 'zh'){varanchorList = document.querySelectorAll('.content-link a '); //Selecteer alle ankertags met een specifieke klassenaam varmodifyAnchorList = Array.prototype .slice.call(anchorList); //Converteer nodelist naar array modifyAnchorList.forEach(function(element) {if (element.href.indexOf ( "zh-hans") > -1 || element.href.indexOf("zh-hant") > -1) { element.href = element.href.replace(/zh-hans/g, "zh") . replace(/zh-hant/g, "zh"); //vervang zh-hans en zh-hant door zh}});}//ALM 3290 - einde wijziging});

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 10/29/2023

Views: 6189

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.